El Dr. Luis Donoso (al centre) i el Dr. Jordi Cambra signen el conveni de col·laboració, acompanyats pel Dr. Jordi Costa

  • És el primer club esportiu que forma part de l’entitat mèdica especialitzada en projectes de salut pública  

Barcelona, 12 de juliol de 2019. La Fundació Barcelona Salut ha incorporat al seu Consell Econòmic com a membre col·laborador al Reial Club de Tennis Barcelona-1899, principal entitat poliesportiva de la capital catalana i bressol dels grans tennistes espanyols. Els presidents de les dues institucions, Dr. Luis Donoso i Dr. Jordi Cambra, respectivament, han subscrit un conveni de col·laboració pel qual s’estableixen una sèrie d’iniciatives de caràcter sanitari de les quals podran beneficiar-se els socis d’un Club que atresora un palmarès llegendari. Ha rubricat també l’acord el Dr. Josep Costa, vocal de Sanitat de la junta directiva de l’entitat esportiva.

Revisió mèdica i electrocardiograma als nens

En virtut d’aquest acord, la Fundació Barcelona Salut participarà activament en els programes preventius dirigits a tenir cura de la salut cardiovascular dels menors que practiquen diferents disciplines esportives a les escoles del RCTB-1899. A més d’una completa revisió mèdica, es realitzarà un electrocardiograma als nens i adolescents a fi de valorar possibles cardiopaties no detectades amb anterioritat, que podrien desembocar en episodis cardíacs.

Tanmateix, Barcelona Salut coordinarà un cicle de conferències sobre cardiologia, oncologia, nutrició i altres disciplines mèdiques que són d’interès per als socis del Club.

Integrada per reconeguts metges, científics i investigadors de totes les especialitats, la Fundació Barcelona Salut impulsa la investigació, l’educació i la promoció d’hàbits de vida saludables amb un fi últim: reduir la incidència de les malalties més freqüents en la societat actual. A més del Comitè Científic, l’entitat compta amb el suport d’un Consell Econòmic del qual formen part destacades empreses i organitzacions que subscriuen aquests objectius fundacionals.