El coronel Castuera i el doctor Lluís Donoso signen l’acord de cessió de l’electrocardiògraf

  • Permetrà realitzar els controls cardiovasculars al personal reservista

29 de maig de 2019. La Fundació Barcelona Salut ha cedit a la Delegació del Ministeri de Defensa a Catalunya un modern electrocardiògraf portàtil que permetrà agilitzar els controls cardíacs que es realitzen periòdicament al personal reservista per detectar de forma precoç malalties clínicament asimptomàtiques. El president de Barcelona Salut, Dr. Lluís Donoso, va lliurar el dispositiu al coronel Luis Castuera, delegat de Defensa a Catalunya, en el transcurs d’un acte celebrat a la caserna del Bruc.

El Dr. Donoso va recordar, en el transcurs de la recepció, que la malaltia cardiovascular es manté com la principal causa de mort en el continent europeu, amb més de quatre milions de morts l’any. Ha precisat, a més, que té més incidència en dones. Segons les últimes dades disponibles, corresponents a l’any 2017, la malaltia cardiovascular va ser responsable de 23.000 defuncions a Catalunya. Amb aquestes xifres, “és fàcil coincidir en la necessitat de la prevenció”, ha subratllat el president de Barcelona Salut. “Des de la nostra fundació promovem la necessitat de realitzar electrocardiogrames a nens i joves com a pas previ a la pràctica esportiva, especialment per prevenir els casos de mort sobtada”, va explicar. De fet, fruit d’aquesta campanya s’han detectat múltiples afeccions que no eren conegudes en l’entorn familiar del menor.

El delegat de Defensa va agrair a Barcelona Salut el seu compromís amb el Ministeri i ha recalcat que l’electrocardiògraf portàtil facilitarà i agilitzarà els controls de salut que l’Exèrcit realitza periòdicament als reservistes.

A l’acte també van participar diversos membres del Consell Econòmic de Barcelona Salut –José Manuel Basáñez, Ramon Casanovas i Jordi Aparicio-, així com integrants destacats del Comitè Mèdic, entre ells, el vicepresident de FBS, Dr. Francisco Carmona.

Barcelona Salut impulsa nombroses activitats per promoure els hàbits de vida saludables i conscienciar de la importància de la prevenció. Des de fa anys, l’associació ve instal·lant desfibril·ladors portàtils d’última generació en emplaçaments tan concorreguts com estacions de Metro, farmàcies, mercats municipals, escoles bressol, instal·lacions esportives o dependències policials. Més de trenta persones amb risc vital imminent han salvat la vida gràcies a aquests aparells.

El coronel Castuera i el Dr. Donoso, amb l’electrocardiògraf cedit

 

L’aparell queda sota supervisió de l’equip mèdic