Un grup de farmacèutiques que van assitir al curs de formació fan servir el desfibril·lador automàtic durant la classe pràctica

Instructors de Barcelona Salut han realitzat aquesta setmana sengles sessions de formació sobre ús de desfibril·lador automàtic dirigides als farmacèutics del Masnou i de Palau-solità i Plegamans, municipis que ja tenen cardioprotegides les seves farmàcies amb dispositius d’última generació cedits en les últimes setmanes per la Fundació en el marc del programa científic “Catalunya, territori cardioprotegit”.

El curs de formació ofert per Barcelona Salut abasta els principals conceptes de Suport Vital Bàsic (SVB) i ús de desfibril·lador extern automàtic (DEA) i consta d’una primera part teòrica i una segona, pràctica. D’aquesta manera, el personal especialitzat de farmàcia va poder familiaritzar-se amb el funcionament d’aquesta nova generació de desfibril·ladors portàtils ja instal·lats en les seves respectives farmàcies perquè qualsevol persona, encara que no tingui coneixements sanitaris, pugui utilitzar-los en cas de necessitat terapèutica sobrevinguda.

La iniciativa d’instal·lar aquests dispositius en les farmàcies de Catalunya es va posar en marxa l’any 2013 a Barcelona ciutat, mitjançant un conveni entre Barcelona Salut i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona (COFB). Amb posterioritat, la campanya s’ha anat estenent a ciutats de tot Catalunya, entre les quals es troben Badalona, Reus o Esplugues de Llobregat.