Demostració pràctica del funcionament del desfibril·lador al mercat de Badia del Vallès

 

El mercat municipal de Badia del Vallès té instal·lat des del passat 4 d’abril un desfibril·lador portàtil de darrera generació cedit per la Fundació Barcelona Salut en el marc del projecte “Mercats de Barcelona cardioprotegits”. Aquest programa, impulsat per la nostra entitat i la Diputació de Barcelona, compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” i, en aquest cas, amb la participació de l’Ajuntament de Badia del Vallès.

El mercat municipal de Badia té 173 parades en una superfície total de 3.779 metres quadrats. El desfibril·lador s’ha instal·lat a l’interior de l’espai, a un lloc de màxima visibilitat i accessibilitat per tal de poder donar cobertura a tota l’àrea comercial i rodalies. D’aquesta manera, el dispositiu es troba a l’abast de qualsevol ciutadà per tal que el pugui fer servir en cas d’emergència cardíaca.

Entrada al mercat de Badia del Vallès, amb la identificació d’espai cardioprotegit

El programa de cardioprotecció “Barcelona, territori cardioprotegit”, que es va iniciar fa tres anys a la capital catalana, vol estendre la cardioprotecció a tots els mercats municipals de la província.

Accessibilitat, factor clau
A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d’una malaltia del cor. Aquests episodis poden afectar tothom i a qualsevol edat. La mort sobtada causa cada any més de 3.000 morts a Catalunya, dinou vegades superiors a les produïdes per accident de circulació. El desfibril·lador automàtic és un dispositiu de fàcil utilització que només actua en cas de necessitat i que pot ser aplicat per qualsevol persona tot i que no tingui coneixements sanitaris. Hi ha un marge de 10 minuts per intentar salvar la vida a una persona amb fibril·lació ventricular. Per això és vital que els desfibril·ladors automàtics es trobin tan accesibles com sigui possible.