La investigació, liderada per l’oncòleg Aleix Prat, membre fundador d’España Salud ha estat la més valorada

Aleix Prat i Manel Juan, a l’hospital Clínic

El desenvolupament d’un test per predir quines persones amb càncer respondran als fàrmacs d’immunoteràpia ha guanyat el premi Vanguardia de la Ciència al haver estat escollit com l’avenç científic més rellevant del 2018 a España.

La investigació, liderada pel membre fundador d’España Salud, l’oncòleg Aleix Prat i l’immunòleg Manel Juan a l’hospital Clínic de Barcelona i l’institut Idibaps, obre la via a millorar el tractament de càncers en els que fins ara no s’aplica la immunoteràpia per considerar que la probabilitat de que funcioni es baixa.

Es tracta del tercer cop en les nou edicions d’aquest premi de la Ciència en que el guardó recau en una investigació de càncer, el que reflecteix tant el bon nivell de la investigació oncològica a España com la sensibilitat de la societat fins a aquesta àrea d’investigació.