El Dr. Josep Brugada protagonitzarà una conferència sobre els principals factors de risc i prevenció de les malalties cardiovasculars en el decurs d’una jornada organitzada pel FCB a la seu de l’Associació Barça Jugadors, que agrupa a la pràctica totalitat d’exjugadors del Barça. L’acte se celebrarà el dijous 24 a les 18:30h. L’assistència és gratuïta, prèvia inscripció.

El Dr. Brugada, des de la presidencia de la Fundació Barcelona Salut, ha liderat el projecte científic “Catalunya, territori cardioprotegit”i diferents activitats adreçades als hàbits saludables i a la prevenció.

La malaltia cardiovascular, en les seves diferents manifestacions: l’angina de pit, l’accident vascular-cerebral i la malaltia vascular periférica, és responsable del 30% de la mortalitat total del món i de 125.000 a l’Estat Espanyol. Constitueixen un problema de salut pública prioritari, amb un cost anual estimat superior als 300 milions d’euros. El component genètic té una importància significativa en aquestes manifestacions, igual que en l’adopció d’hàbits saludables. Els principals factors de risc de la malaltia cardiovascular són la presió arterial, el tabaquisme, la diabetes, la dislipèmia, l’alimentació i l’activitat física. Aquestes malalties afecten també als esportistes tant amateurs com professionals. El president de Barcelona Salut proclama la necessitat d’instaurar uns controls previs a la pràctica de l’esport, tant en adults com en joves.

Descargar (PDF, 382KB)