El passat 7 de març, el principal mercat de Viladecans (Mercat de Constitució), va acollir l’acte de presentación del projecte “mercats de Viladecans cardioprotegits”. A l’acte va assistir la tinenta d’alcalde i regidora de Comerç i Turisme Carme Gimeno, el vicepresident de la Fundació Barcelona Salut Dr. Lluís Asmarats, i el representant de l’Obra Social la Caixa Joan Jordi, entitat que col·labora en aquesta campanya de “Mercat de Barcelona cardioprotegits. En el mateix acte, es va fer una demostració pràctica d’ús de desfibril·lador portàtil idèntics als que han quedat instal·lats en els 3 mercats de la localitat (2 fixes i un ambulant). A banda d’aquesta activitat, està previst que Barcelona Salut faci la formació en ús de desfibril·lador de paradistes i altre personal de servei als mercats municipals. Aquest programa de salut pública es fa en el marc del projecte científic “Barcelona, territori cardioprotegit”.

El dia 13 de març, també es farà a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat un altre acte en aquesta línia, en aquest cas adreçat a les farmàcies de la localitat, que també s’han cardioprotegit mitjançant un acord entre l’Ajuntament d’Esplugues, la Fundació Barcelona Salut i laboratoris Ferrer.