Jornada tècnica el 13 de març a Barcelona organitzada per CETIR, GE i Barcelona Salud

INTRODUCCIÓ

07.02.18

La Tomografia per Emissió de Positrons i Ressonància Magnètica (PET/RM) és una tecnologia d’imatge multimodal que combina l’exquisita caracterització estructural i funcional de teixits proporcionada per la ressonància magnètica, amb l’extrema sensibilitat en l’obtenció d’imatges de processos bioquímics, fisiològics o de receptors cel·lulars de la PET. Amb aquest motiu, el pròxim 13 de març a les 20h a l’Hotel NH Constanza tindrà lloc aquesta sessió oberta, prèvia inscripció.

Les imatges generades es beneficien de les propietats multiparamètriques i funcionals de la PET i la RM, disminuint el temps d’adquisició i la dosi de radiació al pacient, a la vegada que milloren àmpliament la qualitat del corregistre automàtic espacial i temporal de les imatges adquirides simultàniament, sense moure al pacient, per ambdós modalitats d’imatge.

A l’actualitat la PET/RM està especialment indicada i acceptada per a una correcta gradació i estadificació de lesions oncològiques, principalment pel gliobastoma, tumors de cap i coll, tumors ginecològics, de pròstata i al sarcoma múscul esquelètic on la realització d’ambdós proves d’imatge és necessària. També millora la detecció de lesions de crani, fetge, ós; i suposa una sola prova pels pacients amb indicació de PET i MR.

Descargar (PDF, 472KB)