El mercat de Ciutat Meridiana i el de Poblenou seran els pròxims mercats que estaran cardioprotegits en el marc de la campanya “Mercats de Barcelona, cardioprotegits”, una iniciativa conjunta de Fundació Barcelona Salut i l’Obra Social “la Caixa”.

El pròxim dia 9 (Poblenou) i l’11 (Ciutat Meridiana) s’instal·laran els aparells de cardioprotecció que està permetent que els 39 mercats municipals de Barcelona estiguin dotats d’aquests aparells intel·ligents per actuar en cas de necessitat. A finals de març de 2018 tots els mercats de la ciutat disposaran ja de desfibril·ladors a les seves instal·lacions. Des de la regidoria de Mercats, s’avalua que són “67 milions de persones les que passen anualment pels mercats de la ciutat i d’aquesta manera estaran més protegides, perseguint un objectiu clar: ajudar a salvar vides”.
Aquests aparells permeten actuar immediatament en cas de parada càrdio-respiratòria sense necessitat de coneixements específics per part de qui els utilitzi, només cal seguir les instruccions acústiques i lluminoses que emet l’aparell.

Les xifres

Només 1 de cada 20 persones sobreviu a la PCR (parada càrdio-respiratòria) fora de l’àmbit sanitari. És per això que és tant important que quan es produeixi, el primer que s’ha de fer és buscar un desfibril·lador i trucar a emergències mediques. Cada minut que ens retardem en aplicar la descàrrega, la oportunitat de supervivència de l’afectat es redueix entre un 10 i 15%.