Dins el marc del projecte científic “Mercats de Barcelona, cardioprotegits” s’ha sumat una instal·lació més a la llista de mercats municipals que ja disposen de desfibril·lador.

El programa que s’està duent a terme actualment és una iniciativa conjunta de Fundació Barcelona Salut i l’Obra Social “la Caixa”, que permetrà que els 39 mercats municipals de Barcelona estiguin equipats d’aquests aparells intel·ligents.
Fins el moment, més d’una vintena dels mercats ja compten amb aquests aparells de darrera generació que permeten actuar immediatament en cas que una persona tingui una parada càrdio-respiratòria i que es poden utilitzar sense nocions de reanimació cardíaca. Només cal seguir les instruccions acústiques i lluminoses que emet l’aparell. S’aconsella que s’instal·li en zones de pas i de fàcil visibilitat perquè quan es requereix de la seva utilització no hi ha temps per perdre. Per cada minut que es retarda l’aplicació de la descàrrega, la oportunitat de supervivència es redueix entre un 10 i 15%.

Cal tenir en compte que els 39 mercats alimentaris de Barcelona reben més de 60 milions de persones l’any i hi treballen directament unes 7.500 persones.


D’esquerra a dreta: Jordi Domingo i David Buendia, representants de CaixaBank; Frederic Olivella, president de l’Associació de Paradistes; Josep Campos, director Mercat del Carmel.