La posada en marxa d’aquesta iniciativa es farà el proper dia 7 de novembre

Els mercats municipals d’ Esplugues tenen instal·lats ja un desfibril·lador portàtil de darrera generació gràcies a una iniciativa impulsada per la Fundació Barcelona Salut, l’Ajuntament d’ Esplugues, la Diputació de Barcelona, i que compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”.

Els desfibril·ladors s’han instal·lat en llocs de màxima visibilitat i accessibilitat per tal de cardioprotegir tota l’àrea comercial i rodalies, i fan d’ Esplugues la setena ciutat de Catalunya amb els seus mercats dotats d’aquests dispositius de darrera generació, a disposició de qualsevol persona davant d’una necessitat terapèutica.

Aquest projecte s’emmarca dins del programa “Barcelona, territori cardioprotegit” que es va iniciar fa tres anys a la ciutat de Barcelona. Compta amb el recolzament del Departament de Salut de la Generalitat, el SEM i diferents col·lectius professionals, entre ells el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i l’Associació de Farmàcies de Barcelona. Darrerament l’Associació Barcelona Salut ha signat un acord amb la Diputació de Barcelona per estendre la cardioprotecció a tots els mercats municipals de la província. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”.