Aquest diumenge se celebra a la Ciutat Esportiva Dani Jarque la jornada de cloenda d’aquest projecte educatiu online

Més de 500 nens i nenes es reuniran aquest diumenge a la Ciutat Esportiva Dani Jarque per celebrar la “La lliçó final” de Tomando Conciencia Schools un projecte educatiu online que promou els hàbits saludables en 17 escoles de Barcelona. A més, la selecció Tomando Conciencia Schools, formada per nens de les quatre escoles finalistes, jugarà un partit de futbol contra l’Escola del RCD Espanyol. Aquesta iniciativa té com a objectiu millorar els hàbits saludables dels nens per tal de reduir, en el futur, les malalties cardiovasculars que són la principal causa de mort al món.

Marc Roca, futbolista del primer equip, i Carola García, jugadora de l’equip femení, han exercit de padrins d’aquesta iniciativa en què també han participat altres esportistes com Tito Rabat o Jennifer Pareja o els cuiners Albert Adrià, Paco Pérez i Ada Parellada. Tant Carola com Marc Roca van gravar un vídeo en què es dirigien a tots aquests nens donant-los consells, explicant-los experiències personals i animant-los a portar una vida sana i saludable.

Alumnes de 17 centres escolars de les comarques barcelonines han participat al programa Tomando Conciencia Schools. Aquest projecte ha transmès a centenars de nens i nenes coneixements sobre alimentació, activitat física, gestió de les emocions i prevenció a les addiccions i a les substàncies tòxiques a través dels continguts adaptats als nous hàbits de consum digital. Els nens han hagut de completar, en una plataforma web, una lliçó setmanal formada per una càpsula audiovisual i una història il·lustrada protagonitzada per Max, un creat específicament per al programa. Gràcies a aquest projecte els col·legis La Salle Comtal i Sagrat Cor de Besòs s’han convertit en espais cardioprotegits.

Enlace a la noticia original: https://www.rcdespanyol.com/ca/actualitat/_n:5248