DSC06203

Portar una alimentació saludable, fer exercici físic i mantenir un cor sa és clau per a la cura de la salut. Per això l’Associació Barcelona Salut, en col·laboració amb Philips, posa en marxa per tercer any consecutiu la ruta “Cuina i gaudeix de cor”.

En aquesta ocasió, iDSC06181 per primera vegada, la ruta va arribar a Girona. El dissabte 16 de juliol la platja de Sant Feliu de Guixols va acollir una sèrie de tallers en dos espais on es realitzaran cursos de primers auxilis per a saber com actuar en cas de trobar-nos davant de situacions d’urgència vital, i tallers de sucs naturals. A més va comptar amb classes de zumba tant pel matí com per la tarda. L’objectiu és promoure el benestar i els hàbits cardiosaludables a la ciutadania. El cos de Mossos d’Esquadra es va sumar a aquesta iniciativa i incorporarà diferents activitats dirigides als nens.

En aquesta primera parada, els Ajuntaments de Sant Feliu de Guixols i Santa Cristina d’Aro van rebre de mans dels cardiòlegs Josep Brugada, president de Barcelona Salut, i Ramon Brugada  exdegà de la facultat de Medicina de la UdG i director del Centre de Genètica Cardiovascular de Girona, un desfibril·lador d’última generació.

A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d’una malaltia del cor. Pot afectar a tothom, tan homes com dones, i a qualsevol edat: des de nadons fins a gent gran. Les malalties del cor són la primera causa d’ingrés hospitalari i fan perdre molta qualitat de vida a les persones que en són víctimes. La mort sobtada causa cada any més de 3.000 morts a Catalunya, dinou vegades superiors a les produïdes per accident de circulació. El desfibril·lador és un dispositiu de fàcil utilització que només actua en cas de necessitat i que pot ser aplicat per qualsevol persona tot i que no tingui coneixements sanitaris.

En aquest acte van estar presents l’alcalde de Sant Feliu de Guixols, Carles Motas, el regidor de Xavier Figueras; Francesc Cardús, inspector cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra d’aquesta localitat; i Luis Martin, director de Philips Ibérica.

Es tracta de la tercera edició d’una ruta, que anteriorment va visitar les platges de Barcelona, Conil , Marbella, Roquetas de Mar, La Màniga, Torrevella i Sitges, aconseguint arribar a un total de 10.000 persones, que van aprendre de manera divertida i de la mà de Barcelona Salut i Philips, com millorar els seus hàbits de vida. Aquesta activitat s’emmarca dins del programa científic “Catalunya, territori cardioprotegit” i compta amb el suport del Gobierno de España, Generalitat, Ajuntaments, SEM, Col·legi de Farmacèutics i Associacions de Farmàcies.

DSC06190

IMG_3478

DSC06197

DSC06227