Infraestructures de la Generalitat de Catalunya, empresa pública per l’explotació d’edificacions, ha signat un conveni amb la Fundació Barcelona Salut per cardioprotegir les seves instal·lacions

La seu central de Infraestructures al carrer dels Vergós a Barcelona i altres instal·lacions arreu de Catalunya, han estat cardioprotegides en el marc del projecte “Catalunya, territori cardioprotegit” que impulsa la Fundació Barcelona Salut. Aquesta empresa pública té com a objecte social projectar, construir, conservar, mantenir, modernitzar i explotar tota mena d’infraestructures i edificacions que la Generalitat promogui, participi o hagi acordat amb tercers, així com els serveis que s’hi puguin instal·lar o desenvolupar. Aquesta activitat també inclou:

– Projectar, construir, conservar, mantenir, modernitzar i explotar les infraestructures de regadius i realitzar altres activitats relacionades amb els objectius de la política de desenvolupament de regadius.

– Projectar, construir, conservar, mantenir, modernitzar i explotar infraestructures de l’àmbit rural de Catalunya.

– Adquirir i transmetre sòl susceptible d’ús agrari o susceptible de qualsevol altre tipus d’explotació mitjançant qualsevol modalitat de transacció, arrendament o altres fórmules regulades a la legislació vigent i la gestió i explotació d’aquest tipus de sòl.

– Elaborar estudis i projectes i prestar assessorament en els àmbits tècnics, financers i de gestió i les actuacions directes que es requereixin en relació a les activitats anteriors.

– Proposar al Govern de la Generalitat les determinacions que es cregui adients per actualitzar els programes referents a la construcció i modernització de tota mena d’infraestructures i edificacions.

Després de la instal·lació dels desfibril·ladors de darrera generació que, a partir d’aquest mes cardioprotegeixen els diferents edificis d’Infraestructures, Barcelona Salut ha organitzat un curs reglat de RCP i ús de desfibrilador portàtil per personal per personal d’aquesta empresa, que tindrà lloc a finals del mes de març a la seu central de l’empresa pública.

Viladecans, nueva localidad con sus mercados cardioprotegidos

El passat 7 de març, el principal mercat de Viladecans (Mercat de Constitució), va acollir l’acte de presentación del projecte “mercats de Viladecans cardioprotegits”. A l’acte va assistir la tinenta d’alcalde i regidora de Comerç i Turisme Carme Gimeno, el vicepresident de la Fundació Barcelona Salut Dr. Lluís Asmarats, i el representant de l’Obra Social la Caixa Joan Jordi, entitat que col·labora en aquesta campanya de “Mercat de Barcelona cardioprotegits. En el mateix acte, es va fer una demostració pràctica d’ús de desfibril·lador portàtil idèntics als que han quedat instal·lats en els 3 mercats de la localitat (2 fixes i un ambulant). A banda d’aquesta activitat, està previst que Barcelona Salut faci la formació en ús de desfibril·lador de paradistes i altre personal de servei als mercats municipals. Aquest programa de salut pública es fa en el marc del projecte científic “Barcelona, territori cardioprotegit”.

El dia 13 de març, també es farà a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat un altre acte en aquesta línia, en aquest cas adreçat a les farmàcies de la localitat, que també s’han cardioprotegit mitjançant un acord entre l’Ajuntament d’Esplugues, la Fundació Barcelona Salut i laboratoris Ferrer.

Un desfibril·lador de Barcelona Salut instal·lat a una farmàcia, salva una nova vida

El dilluns 5 de març un ciutadà que transitava per la Plaça Lesseps de Barcelona va patir, als voltants del migdia, una aturada cardiorespiratòria. Vàries persones van avisar a un agent de la Guàrdia Urbana que es trobava regulant el trànsit en aquella zona i aquest va requerir el desfibril·lador instal·lat a la farmàcia Bargalló Ferrer de Plaça Lesseps número 11 i el va utilitzar per mantenir amb vida a la persona afectada, home nascut l’any 1935, fins l’arribada de l’ambulància del SEM. Aquesta acció va resultar efectiva per salvar novament la vida d’un ciutadà, en aquest cas, el número 15 a Barcelona en els últims dos anys. La incorporació de desfibril·ladors a farmàcies és un projecte científic iniciat al 2014 i que va comptar amb la col·laboració de Ferrer i AXA.

 

Sessió formativa d’ús de desfibril·lador per paradistes dels mercats del Prat

El passat 26 de febrer la Fundació Barcelona Salut i l’Ajuntament del Prat de Llobregat va organitzar una sessió informativa sobre ús de desfibril·lador portàtil al Mercat Municipal de la plaça de la Vila d’aquesta localitat. Van assistir una àmplia representació dels paradistes dels tres mercats que hi ha al Prat. Aquesta activitat es va realitzar setmanes després de que, per part de la Fundació Barcelona Salut, es dotessin de desfibril·ladors de darrera generació a aquests tres centres, en una iniciativa en la que col·labora l’Obra Social La Caixa i que s’emmarca en el projecte “Barcelona, territori cardioprotegit”.


Fotos cedides per l’ajuntament del Prat

 

El programa pilot de la nova sèrie “La ciència de la salut” es presenta al Cinema Girona de Barcelona

El dilluns 19 de febrer va tenir lloc al Cinema Girona de Barcelona la presentació del programa pilot de la nova sèrie “La ciencia de la salud” que produiran conjuntament TVE i la Fundació Barcelona Salut. Aquest primer bloc inclourà 13 programes de 50 minuts cadascun dedicats a les patologies més prevalents a la societat actual, sota la direcció tècnica del comitè mèdic de Barcelona Salut. El primer d’aquests capítols, sobre medicina del dolor, s’emetrà a partir de la tercera setmana d’abril i setmanalment els successius. A aquesta sessió privada va assistir el director de TVE (La 2) Juan Manuel Hidalgo, juntament amb una bona part dels metges i investigadors que participaran en aquests programes i una ampla representació del sector sanitari.

En l’àudio de l’acte, s’escolta en primer lloc al Dr. Josep Brugada, president de la Fundació Barcelona Salut i seguidament (minut 05:33) al Sr. Juan Manuel Hidalgo, director de TVE (La 2)

La Policía Nacional reconoce la labor de la Fundació Barcelona Salut

Con ocasión de la celebración del acto institucional del 194 aniversario de la creación de la Policía Nacional, la Jefatura Superior de Policía de Catalunya ha distinguido con una placa conmemorativa a nuestra entidad “en reconocimiento a la extraordinaria colaboración, predisposición y apoyo a la labor del CNP”. Dicha distinción, recogida por el vicepresidente del Comité Médico Dr. Lluís Asmarats, fue entregada por el delegado del Gobierno en Catalunya el 20 de febrero en el Fòrum de Barcelona ante más de 2000 asistentes. Barcelona Salut dotó de desfibril·ladores de última generación a diferentes dependencias de la Policía Nacional en Catalunya en el marco del proyecto científico “Catalunya, territorio cardioprotegit”.

Descargar (PDF, 456KB)

Canyelles, nou mercat cardioprotegit

El passat dia 20 es va fer la instal·lació dels desfibril·ladors a l’interior del Mercat de Canyelles (C/Antoni Machado 10, Barcelona) seguint el projecte de cardioprotecció d’aquestes instal·lacions municipals. A l’acte van assistir representants dels paradistes d’aquest centre i responsables de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona així com de l’Obra Social La Caixa que col·labora amb aquesta iniciativa pionera a Espanya.

El pròxim dimarts 27 de febrer es procedirà a la cardioprotecció, en aquest cas, del Mercat de la Mercè al passeig Fabra i Puig 270.

Jordi Balaguer (Presidente Asociación paradistas), Monica Roig (Vice-presidente Asociación paradistas), Victor Caparros (Caixabank)

 

El Trueta inicia un nou tractament per aturar les arítmies cardíaques

El centre hospitalari ha realitzat les primeres ablacions auriculars de fibril·lacions i calcula que en podrà fer un centenar l’any. El president de Barcelona Salut, doctor Brugada, ha estat el formador dels dos primers casos.

Girona 19.02.2018

L’hospital Trueta de Girona ha iniciat un nou tractament amb l’objectiu d’aturar les arítmies cardíaques. El centre va realitzar dilluns les dues primeres ablacions de fibril·lacions auriculars, un procediment que consisteix a cremar a través del fred el focus que genera aquest problema. Aquest sistema permet desconnectar aquest punt –que acostuma a estar localitzat a les venes pulmonars- de la resta del cor. El Trueta calcula que en podrà realitzar un centenar cada any a través de la Unitat d’Arítmies, que es va posar en marxa el passat mes de desembre. Amb aquest tractament el 80% dels pacients que n’han patit no tornen a partir-les. I és que la fibril·lació auricular és també la causa més freqüent dels ictus.

El centre hospitalari ha començat a implementar el nou sistema i estima que un centenar de pacients se’n podran beneficiar cada any. La posada en marxa de la Unitat d’Arítimes, el passat mes de desembre, ha permès que el Trueta pugui realitzar aquest tipus d’ablacions des del mateix hospital, evitant que els pacients hagin de traslladar-se a un altre centre de la demarcació de Barcelona. El president de la Fundació Barcelona Salut i exdirecxtor mèdic del Clínic,el cardiòleg Josep Brugada, va col.laborar amb l’equip de Cardiologia del Trueta como a formador durant la realització dels dos primers casos

El mercat de les Tres Torres, cardioprotegit.

En el marc del conveni entre l’ajuntament de Barcelona i la Fundació Barcelona Salut, ahir va quedar cardioprotegit un nou mercat de la ciutat, concretament el de les Tres Torres ubicat al carrer Els Vergós, núm. 2. Amb aquest centre ja estan dotats de desfibril·ladors un total de 27 mercats municipals de la ciutat. A l’acte van assistir el director del mercat Carles Gelabert, el president de l’Associació de Paradistes Eugeni Sanz i representants de l’Obra Social La Caixa Mónica Rivera i Joan Carpio, i Barcelona Salut. Els desfibril·ladors instal·lats són dispositius de darrera generació i máxima fiabilitat desenvolupats per la multinacional holandesa Philips, principal proveïdor mundial de tecnologia sanitària.

 

3.500 productes reduiran la seva dosi de sal, sucre i greixos

Segons va avançar la ministra de Sanitat el passat 17 de desembre a la reunió científica de la Fundació Barcelona Salut.

En un termini de tres anys, més de 3.500 productes alimentaris arribaran a les taules i prestatgeries dels comerços amb el 10% menys de mitja de contingut de sal, sucres afegits i greixos saturats, segons el pla de col·laboració amb els sectors de la indústria alimentària i la distribució, i més de 500 empreses que va presentar la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, i ja va avançar el passat 17 de setembre al transcurs de la reunió del consell mèdic i empresarial de la fundació Barcelona Salut celebrada a Caves Codorniu.

La mesura tindrà un gran impacte en la cistella de la compra, ja que els productes inclosos suposen el 44,5% de l’energia total del consum habitual. Els sucres afegits es reduiran el 10% en la majoria de productes làctics, els derivats càrnics, els nèctars de fruita, les salses de tomàquet, les begudes refrescants de llima-llimona i els cereals d’esmorzar de xocolata; el 18% en les maioneses; del 3,5% al 7,4% en els productes làctics considerats com “de indulgència” (flam, natilles, arròs amb llet), i el 5% en la brioixeria, pastisseries, gelats de gel, pa envasat i sales com el popular quètxup.

Página 1 de 15

© 2014 Fundación Barcelona Salud · Política de cookies

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies