La posta en marxa d’aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte “Barcelona, territori cardioprotegit”

Sitges, 28 de setembre de 2017.- El mercat municipal de Sitges te instal·lat ja un desfibril·lador portàtil de darrera generació gràcies a una iniciativa impulsada per l’Associació Barcelona Salut, l’Ajuntament de Sitges, la Diputació de Barcelona, i que compta amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”. El seu mercat cardioprotegit comptabilitzen un total de 27 parades (en una superfície de 1.700 m2, que inclouen també 9 establiments comercials i un supermercat a la planta semisoterrani.

El desfibril·lador s’ha instal·lat en lloc de màxima visibilitat i accessibilitat per tal de cardioprotegir tota l’àrea comercial i rodalies, i fan de Sitges sigui la sisena ciutat de Catalunya amb el seu mercat dotat d’aquest dispositiu de darrera generació, a disposició de qualsevol persona davant d’una necessitat terapèutica.

Aquest projecte s’emmarca dins del programa “Barcelona, territori cardioprotegit” que es va iniciar fa tres anys a la ciutat de Barcelona. Aquest projecte científic compta amb el recolzament del Departament de Salut de la Generalitat, el SEM i diferents col·lectius professionals, entre ells el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i l’Associació de Farmàcies de Barcelona. Darrerament l’Associació Barcelona Salut ha signat un acord amb la Diputació de Barcelona per estendre la cardioprotecció a tots els mercats municipals de la província. Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Obra Social “la Caixa”.

En el decurs d’aquesta presentació realitzada avui al propi mercat, i que ha comptat amb la presencia d’Aurora Carbonell i Abell, 1a Tinent d’Alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, el vicepresident de Barcelona Salut, Dr. Lluis Asmarats, i el representat de l’Obra Social la Caixa, Óscar Diaz, s’han fet demostracions pràctiques del funcionament d’aquests dispositius.

D’esquerra a dreta: d’Aurora Carbonell i Abell, 1a Tinent d’Alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Turisme i Platges, el representat de l’Obra Social la Caixa, Óscar Diaz; i el vicepresident de Barcelona Salut, Dr. Lluis Asmarats.